Omstillingsparathed er nøgleordet i et dynamisk samfund. Der stilles hele tiden nye og større krav til såvel arbejdstager som –giver. Derfor skal vi som kommune sørge for, at det er nemt at dygtiggøre sig i forhold til egne og arbejdsmarkedets behov. Kravet til nye, eksakte faglige kvalifikationer ændrer sig konstant og hurtigere end nogensinde.
Demokratisk Balance har i de forløbne 4 år været frontløber i bestræbelserne på at uddanne, fastholde og tiltrække den nødvendige arbejdskraft, med de rette kompetencer. Vi er stolte over de partnerskabsaftaler, det er lykkedes Morsø Kommune at indgå i sammen med faglige organisationer, uddannelsesinstitutioner og erhvervet. Som én blandt et fåtal af landets kommuner lever Morsø Kommune op til Folketingets krav om, at 25 % af en ungdomsårgang tager en erhvervsfaglig uddannelse.
Men også de unge, der ønsker en længere og videregående uddannelse har Demokratisk Balances konstante bevågenhed. Det er af absolut nødvendighed, at vi her på øen kæmper for de bedste vilkår og udviklingsmuligheder for ungdomsuddannelserne på øen. Morsø Gymnasiums Teater/Musik-linie og EUC’s Sports College giver ikke alene herboende unge en kvalitativ unik uddannelse – også unge tilflyttere fra andre kommuner i hele landet, drager nytte af de fagligt høje kompetencer, som sætter Mors på landkortet.
Arbejdsmarkedet ændrer sig konstant i en globaliseret verden med efterspørgsel efter nye og opdaterede kvalifikationer hos den arbejdskraft der allerede er ansat i virksomhederne. Det skal vi understøtte gennem voksenuddannelse. Hvis ikke mulighederne for de nødvendige kvalifikationsløft er til stede kan det bremse virksomhedernes fremdrift og udvikling. Demokratisk Balance har derfor også fokus på voksenuddannelsessystemet.
Øens mange veldrevne virksomheder efterspørger også højtuddannet arbejdskraft. Også her spiller styrkelsen af Morsø Erhvervsråd en vigtig rolle. Med konstant fokus på erhvervets behov skal vi synliggøre et spændende lokalt arbejdsmarked og samtidig intensivere samarbejdet med vores nabokommuner i bestræbelserne på at tiltrække nye borgere og i samme øjemed øge bosætningen.
Også herboende borgere skal i fremtiden kunne tage en videregående uddannelse på Mors. Demokratisk Balance vil i tæt dialog med erhvervet på Mors og de omkringliggende kommuner etablere et uddannelsesmiljø, der skal medvirke til en løbende opkvalificering af den tilgængelige arbejdskraft, hvor også fjernundervisning fremover bør være en realistisk mulighed.